maandag 30 september 2013

Aangekomen !

Gisteren avond zijn we vermoeid, maar veilig aangekomen in een hostel in Accra (de hoofdstad van Ghana). Ondertussen valt er al heel wat te vertellen over onze eerste dag.
Nadat we om zeven uur met kleine oogjes onder onze musquitennetjes uit kropen, konden we onze magen vullen met bananen, watermeloen, zoet brood, `fried egg`, worst en bonen. Even later stond de chauffeur van SYTO (de organisatie die ons hier bijzonder goed begeleidt) klaar om ons samen met nog vier andere vrijwilligers op te halen en naar hun `kantoortje` te brengen.
Zowat heel de voormiddag hebben we doorgebracht in een soort klaslokaaltje. Daar heeft een goedlachse ghanese dame ons alle relevante informatie doorgegeven. Op het einde hebben we zelfs enkele woorden Twi  geleerd, meerbepaald de meest gesproken Afrikaanse taal in Ghana.
Nadat we een ghanees SIM-kaart gingen kopen met 2 mannen van SYTO, hebben we een echte Ghanese  lunch (met gepast live reggeamuziek) en de rest van de namiddag doorgebracht op het strand.
Toen we voor het avondeten terug in ons hostel waren en eindelijk dachten van wat rust te genieten, bleek een lokale dokter bij de receptie klaar te staan om ons alle nodige info rond gezondheid mee te geven. Voor hij vertrok om een moeizame bevalling bij te staan wist hij ons te vertellen dat we hem altijd mochten bellen, liefst ook eens als er niets aan de hand is.
Nu we ondertussen ook ons avondmaal achter de rug hebben, kunnen we samen tevreden maar vermoeid terugblikken op een warme, geslaagde eerste dag in Ghana.
Foto`s volgen nog. Maar we hopen dat deze dagomschrijving toch een beetje kan weergeven hoe de dingen er hier aan toe gaan (Het zal niet altijd zo in detail zijn dus...)
Warme groeten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten